EID MUBARAK

🌙⭐️🌸
——————————————————————————
Eid Al Fitr on muslimien paastokuukauden Ramadanin päättymisjuhla. Eid Al Fitriä vietetään kolme päivää ja nämä kolme päivää sijoittuvat islamilaisen kalenterin kymmenennen kuukauden, eli Sawwal-kuun alkuun.
Kirjaimellisesti Eid tarkoittaa juhlaa. Eri maissa sitä kutsutaan eri nimin, kuten Korite, Iso Eid, Eid-e-Ghorban, Bakra Eid, Kurban Bayrami, Idul Fitri, Lebaran, Bayrami Ramazan, ja Hari Raya Puasa.
Eri maissa Eidiä juhlistetaan myös erilaisin tavoin ja hieman eri aikoihin, koska Ramadanin päättyminen määräytyy uuden kuun havaitsemisen perusteella. Yhteisiä piirteitä eri maiden Eidin viettämisessä ovat kuitenkin Eid-rukous, hyvin syöminen ja ajan viettäminen perheen ja läheisten kesken. Suomessa monet muslimit ottavat töistä vapaata voidakseen juhlistaa Eidiä läheistensä kanssa. Yhä useammissa kouluissa on myös noteerattu Eid.
Eid-päivä alkaa juhlarukouksella, johon puetaan parhaat päälle. Tämän jälkeen perheet vierailevat toistensa luona, vaihtavat lahjoja ja nauttivat hyvää ruokaa ravintolassa tai kotona. Eidiä voi verrata kristinuskon jouluun ja kuten jouluna myös Eidin aikaan on tapana koristella koti kauniiksi. Tärkeintä Eidissä on kuitenkin sen uskonnollinen sanoma, eli paaston (joka on yksi islamin viidestä pilarista) päättyminen.
Tänä vuonna koronan vuoksi on toivottu edelleen, että pidätyttäisiin suurten yleisötilaisuuksien järjestämisestä ja rukoiltavan rukoukset kotona. 31.5. asti ovat myös voimassa vielä rajoitukset, joissa yksityistilaisuudet on rajattu kuudelle henkilölle.
Tämän julkaisun kautta @Espoonmokulat toivottaa kaikille Eidiä viettäville: Eid Mubarak! Yhdistys toivoo Eidin olevan kaikille myös turvallinen.
Tältä videolta saat tietoa, miten Eid sanotaan eri kielillä❤️

Tervetuloa Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry:n suosittuun vanhempien ja lasten Vahvemmaksi vanhemmaksi -ryhmätoimintaan! Tapaamme ...