Kakkukurssilla leivottiin innostuneesti!






Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry järjesti kevään 2016 aikana kakkukurssin, jossa  opeteltiin kakkujen leipomisen perustaitoja ja tietoja.


Kurssinvetäjän kertomus kurssista:

Kakkukurssin ensimmäisellä kerralla lapset opettelivat leipomisen työjärjestyksestä tärkeitä asioita ja leivoimme pätkiskakkua. Touhua ja tohinaa riitti sekä aitoa innostusta. Valmistimme myös mukikakkuja mikrossa ja tämä oli lapsille kohokohta kun pääsivät vielä kuorruttamaan jokainen oman kakkusensa.






















Toisella kertaa keittiössä jaettiin lapset kahteen tiimiin; seeproihin ja tiikereihin.  Leipomislistalla tällä kertaa mitäpäs muuta kuin tiikerikakkua ja seeprakakkua. Jännitimme yhdessä alusta alkaen, että kumman joukkueen kakulle saadaan komeammat raidat. Kuorrutteina opeteltiin suklaa- sekä kinuskikuorrutus  ja selviteltiin mistä tietää kinuskia valmistaessa sen olevan valmista. Hienot raidat tuli kummankin joukkueen kakulle ja  seeprat ja tiikerit kyllä onnistuivat hienosti myös kuorrutteissa!




 


Kolmannella kerralla saimme osaksemme vastuuta valmistaessamme Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry:n hyvinvointipäivään mokkapaloja.  Samalla kerralla lapset myös pääsivät kokeilemaan omaa maustetietämystä arvaamalla ensin mausteiden nimiä ja sen jälkeen arvailemaan mitä opettajan valmistama maustekakku sisälsi.  Pienien kommelluksien kautta saimme kaksi todella upeaa pellillistä mokkapaloja ja palkaksi lapsille hienosta työstä opettaja hoiti tiskit ja loppusiivouksen ;)

 




Neljännellä kerralla lapset pääsivät tekemään Nutella-kuppikakkuja. Taikinan valmistamiseen sisältyi monta eri vaihetta, joten lasten täytyi keskittyä ja tehdä yhteistyötä mikä sujuikin todella hienosti. Kuppikakut onnistuivat todella upeasti ja kuorrutus kruunasi lopputuloksen.





Viimeisellä kerralla menimme lasten kanssa vierailemaan Espoontorin Marian Konditoriaan.  Kuulimme kauppiaalta konditorian historiasta sekä vitriinituotteista. Lapset myös kysyivät mm. macaron-leivosten alkuperästä, johon kauppias vastasi niiden kuten muidenkin tuotteiden tulevan Marian Konditorian leipomosta Helsingistä, missä kaikki Marian konditorian tuotteet valmistetaan.  Nautimme paikan päällä  prinsessakakkua,  jonka jälkeen jokaiselle jaettiin pieni todistus kakkukurssille osallistumisesta.







Kurssin yhteenvetona voi sanoa, että lapset oppivat varmasti jokainen uusia taitoja ja toivonkin, että kurssi on sytyttänyt jokaisessa heissä pienen leipurin kenellä on nyt jo hieman tuntumaa siihen miten kakkuja tehdään. Leipomisen lisäksi kurssikertojen aikana keskustelimme ja ihmettelimme lasten kanssa monia asioita leivontaan liittyen. Lisäksi mikä oli kurssinvetäjänä erityisesti hienoa nähdä oli yhdessä tekemisen riemu ja lasten halu auttaa toisiansa ja onnistua siinä mitä he tekevät.
Kiitän omalta osaltani kaikkia osallistuneita ihanasta kurssista ja toivotan kaikille oikein ihanaa kesää
leivonnan merkeissä!

-Susanna

Tervetuloa Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry:n suosittuun vanhempien ja lasten Vahvemmaksi vanhemmaksi -ryhmätoimintaan! Tapaamme ...